Składniki (na ok. 10 sztuk):
- 100 g masła
- 110 g mąki pszennej
- 70 g brązowego cukru
- 30 g kakao
- 2 jajka
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- kilka mrożonych owoców / mus owocowy
Masa serowa:
- 250 g zmielonego twarogu półtłustego
- 1 łyżka mąki
- 2 łyżki cukru
- 1 białko jajka
Wykonanie:
- Zmielić twaróg (jeżeli tego wymaga). Następnie do sera dodać pozostałe składniki na masę serową i ucierać.
- Masło stopić na małym ogniu, dodać kakao i dokładnie wymieszać. Całość na końcu zagotować.
- Po zdjęciu z pieca masę kakaową wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia, cukrem i jajkami.
- Masą kakaową wyłożyć do papilotek (ok. 1/2 wysokości). Na wierzch położyć łyżkę masy serowej i kilka owoców w całości lub zmiksowane.
- Piec w 175 ̊C przez 23 minuty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz