czwartek, 28 maja 2015

Mini sernikobrownie



Składniki (na ok. 10 sztuk):

  • 100 g masła
  • 110 g mąki pszennej
  • 70 g brązowego cukru
  • 30 g kakao
  • 2 jajka
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • kilka mrożonych owoców / mus owocowy

Masa serowa:

  • 250 g zmielonego twarogu półtłustego
  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżki cukru
  • 1 białko jajka

Wykonanie:

  1. Zmielić twaróg (jeżeli tego wymaga). Następnie do sera dodać pozostałe składniki na masę serową i ucierać.
  2. Masło stopić na małym ogniu, dodać kakao i dokładnie wymieszać. Całość na końcu zagotować.
  3. Po zdjęciu z pieca masę kakaową wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia, cukrem i jajkami.
  4. Masą kakaową wyłożyć do papilotek (ok. 1/2 wysokości). Na wierzch położyć łyżkę masy serowej i kilka owoców w całości lub zmiksowane.
  5. Piec w 175 ̊C przez 23 minuty. 
Źródło: Przepis znalazłam na tej stronie i lekko go zmodyfikowałam.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz