piątek, 8 maja 2015

Kruche ciasteczka z kokosem





Składniki (na ok. 30 sztuk):
  • 120 g mąki pszennej
  • 80 g płatków owsianych błyskawicznych
  • 60 g wiórków kokosowych
  • 50 g cukru trzcinowego
  • 150 g masła (w temp. pokojowej)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • cukier do ozdoby  

Wykonanie:
  1. Wymieszać mąkę, zmielone płatki owsiane, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia i cukier.
  2. Do masy dodać pokrojone w kosteczki masło. Wszystko razem wygnieść ręką. 
  3. Masę wyłożyć na blat i rozwałkować na grubość 5 mm., wykroić ciasteczka, przełożyć na blaszkę i posypać lekko cukrem.
  4. Piec przez 10-12 min. w 170 ̊C.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz