- pół cebuli
- 2 ząbki czosnku
- puszka tuńczyka
- 3/4 szklanki passaty pomidorowej
- sól i pieprz
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki
- 1 tyłeczka słodkiej papryki
- makaron
- przyprawy wg uznania m.in. majeranek, tymianek, oregano, pieprz ziołowy
Wykonanie:
- Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. W tym samym czasie na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju wrzucić pokrojoną cebulę i czosnek.
- Kiedy cebula się zeszkli dodać passatę pomidorową i dodać wszystkie przyprawy. Całość chwilę gotować, aż sos stanie się nieco gęstszy.
- Na samym końcu dodać tuńczyk, całości już nie trzeba gotować. Na makaron wyłożyć sos pomidorowy z tuńczykiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz