piątek, 19 stycznia 2018

Makaron z tuńczykiem

Składniki (na dwie porcje):
  • pół cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • puszka tuńczyka
  • 3/4 szklanki passaty pomidorowej
  • sól i pieprz
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • 1 tyłeczka słodkiej papryki
  • makaron
  • przyprawy wg uznania m.in. majeranek, tymianek, oregano, pieprz ziołowy

Wykonanie:
  1. Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. W tym samym czasie na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju wrzucić pokrojoną cebulę i czosnek.
  2. Kiedy cebula się zeszkli dodać passatę pomidorową i dodać wszystkie przyprawy. Całość chwilę gotować, aż sos stanie się nieco gęstszy. 
  3. Na samym końcu dodać tuńczyk, całości już nie trzeba gotować. Na makaron wyłożyć sos pomidorowy z tuńczykiem. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz