- 2 łyżki oleju
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 kiełbasa
- 1 puszka ciecierzycy
- 1 szklanka passaty pomidorowej lub 2 łyzki koncentratu pomidorowego (rozcieńczonego z wodą)
- 1 łyżeczka kminku
- 1 łyżka majeranku
- 0,5 łyżeczki mielonej kolendry
- 0,5 łyżeczki białego pieprzu
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 0,5 łyżeczki ostrej papryki
- 0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego
- sól i pieprz
Wykonanie:
- Na rozgrzany olej wrzucić pokrojoną cebulę i zeszklić.
- Następnie dodać pokrojony drobno czosnek i pokrojoną kiełbasę. Całość przyprawić kminkiem, majerankiem i kolendrą. Wszystko podsmażyć.
- Dodać całą zawartość puszki z ciecierzycą, po zagotowaniu gotować przez ok. 2 min. Do brytfanki wlać passatę pomidorową oraz dodać pozostałe przyprawy (papryki, pieprz) i sól. Całość zagotować i pod przykryciem gotować przez ok. 10 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz