- 0,5 szklanki brązowego cukru
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka kaszy mannej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 150 g masła (zamrożonego wcześniej)
- 1,5 kg jabłek startych na grubych oczkach
- cynamon
- cukier puder do dekoracji
Wykonanie:
- Mąkę, proszek do pieczenia, kaszkę manną i cukier wymieszać.
- Na spodzie tortownicy rozsypać 1/3 suchych składników. Na to położyć ok. 40 gram masła posiekanego w drobne płatki. Kolejna warstwę stanowi połowa jabłek, którą należy posypać cynamonem.
- Na jabłka z cynamonem wysypać 1/3 suchych składników, a na to położyć drugą część jabłek i cynamon. Na samą górę rozsypać ostatnią część suchych składników i pozostałą część masła pokrojonego w drobne kawałeczki.
- Całość piec w 180 przez ok. 1 godz. Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz