Składniki (na około 4 porcje):
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- pół brokuła
- pojedynczy filet z kurczaka
- 3 plasterki sera żółtego
- kawałek sera camembert
- ulubione przyprawy do kurczaka
- 1 żółtko
Sos czosnkowy:
- 2 łyżeczki jogurtu naturalnego
- 2 łyżeczki majonezu
- 1 ząbek czosnku
Przygotowanie:
- Brokuł ugotować na miękko. Kurczaka doprawić i upiec w opiekaczu.
- Ciasto francuskie rozłożyć na blaszce i ponacinać z dwóch boków (tak aby porozcinane paseczki pokryły miejsce w którym będzie farsz).
- Na środek ciasta położyć kawałki sera żółtego, następnie kawałki kurczaka i pokrojony brokuł. Na górę położyć kawałki sera camembert. Całość zawijać jak warkocz, czyli kłaść paseczki na farszu na zmianę.
- Zawinięte ciasto posmarować roztrzepanym żółtkiem.
- Całość piec zgodnie z instrukcją znajdującą się na cieście francuskim.
- W międzyczasie można przygotować sos czosnkowy. Należy sprasować ząbek czosnku i dodać do wymieszanego jogurtu z majonezem. Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz